(Hoe) maak je verbinding met anderen? (deel 2)

(Hoe) maak je verbinding met anderen? (deel 2)
Hoe maak je verbinding?

Hoe maak je verbinding met anderen? (deel 2)

Verbinden. Het is ontegenzeggelijk een trend in de zakelijke wereld, maar wat houdt het nu precies in? En hoe doe je het? In deze tweedelige blog probeer ik de mist die rond het begrip is ontstaan, weg te blazen.

In het eerste deel ging het over verbinding maken met jezelf. Hoe minder ruis op dit kanaal, hoe beter.

In dit tweede deel gaat het om de volgende stap: verbinding maken met de ander. De term ‘verbinden’ roept bij sommigen nogal wat weerstand op. Een groot deel van de weerstand ligt in de vaagheid van het begrip. En waar vaagheid bestaat, worden er zaken ingevuld, zoals:

  • ‘Verbinden is vooral geven en heel sociaal zijn’
  • ‘Voor mijn functie is dat verbinden allemaal niet zo nodig’
  • ‘Verbinden is een bepaald talent, dat heb je of dat heb je niet’
  • ‘Verbinden, dat is toch vanzelfsprekend?’

Hieronder zal ik deze aannames ontkrachten aan de hand van een model uit mijn boek Kracht voor Tien. Het bestaat uit drie componenten: assertief, sociaal en diplomatiek. Deze componenten zijn vervolgens elk weer opgedeeld in drie facetten. Het model heet ‘de zon van de verbinding’ waarbij het credo is: hoe voller de zon (hoe beter je de afzonderlijke facetten in de praktijk brengt), hoe meer warmte je uitstraalt.

Kracht voor Tien verbinding

‘Verbinden is vooral geven en heel sociaal zijn’

Zoals je in het model kunt zien is sociaal een van de drie componenten van de zon van de verbinding, maar het is zeker niet het enige dat telt. Je wil tenslotte op een gelijkwaardige manier verbinden en niet als voetveeg fungeren voor anderen; een behoorlijke mate van assertiviteit is daarom vereist. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je zaken ‘handig’ (diplomatiek) brengt, zodat je pogingen om verbinding te maken in vruchtbare aarde vallen.

‘Voor mijn functie is dat verbinden allemaal niet zo nodig’

Er zijn weinig functies die geen intermenselijk aspect hebben. Als je ‘niet aan verbinden doet’, houdt dat meestal in dat je een van de drie aspecten verwaarloost. Je bent bijvoorbeeld niet assertief, waardoor mensen niet weten wie je bent of waar je voor staat. Of je stelt je te weinig sociaal op, waardoor je een opportunistische indruk maakt en weinig voor elkaar krijgt. En als je zaken niet diplomatiek brengt, dan wordt je inbreng te weinig op waarde geschat.

‘Verbinden is een bepaald talent, dat heb je of dat heb je niet’

Zoals je ziet in het model, zijn de negen aspecten geformuleerd in werkwoorden – zoals geven, zeggen, reageren – en niet in persoonskenmerken. Iedereen kan dus leren meer of beter verbinding te maken. Waarschijnlijk beheers je bepaalde facetten van verbinden al heel goed, terwijl andere facetten je minder goed afgaan. Wil je weten waar de warmte en waar de kilte zit in jouw zon van de verbinding, doe dan hier de test.

‘Verbinden is toch vanzelfsprekend?’

Ja, dat zou het moeten zijn. Maar helaas hebben we in de loop der jaren onszelf soms ineffectief gedrag eigen gemaakt. Zo zeggen we bijvoorbeeld eerder niet, dan wel wat we op ons hart hebben. Dit gedrag is jarenlang ingesleten. Het goede nieuws is dat we ervan af kunnen, het slechte nieuws is dat dit niet vanzelf gaat. Je moet durven experimenteren met nieuw gedrag. Niet een keer, maar net zolang totdat er een nieuwe gewoonte is ontstaan.

Kortom, verbinden is natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend. Het mooie is dat je wel beloond wordt voor je inspanningen: verbinden is namelijk fijn, het geeft een goed gevoel als je op een lijn komt met de ander. En er rijzen allerlei kansen. Wat niet wil zeggen dat je altijd maar kan of moet verbinden. Soms is er gewoon geen klik. Gelukkig maar, anders zou verbinden maar een saaie aangelegenheid worden.

Veel plezier met verbinden!

Linda van den Driessche, arbeids- en organisatiepsycholoog

P.S. Mocht je meer meer concrete tips willen, dan verwijs ik je naar hoofdstuk 9 ‘Maak verbinding met anderen’ van mijn boek Kracht voor Tien (Uitgeverij Business Contact)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*